Poliklinika Edumed
Estetska kirurgija glave i vrata
estetska kirurgija trupa i udova
Estetska kirurgija dojki
Kirurgija dojke
Rekonstrukcijska plastična kirurgija
Dermatovenerologija
novosti

Laserska epilacija dlačica - bezbolno do glatke kože

Novosti

Uklanjanje dlačica diodnim laserom bezbolna je i učinkovita metoda s dugotrajnim rezultatom. Temelji se na emisiji svjetlosti različitih valnih duljina koja se apsorbira od strane melanina i hemoglobina i pretvara u toplinu, te uništava matične stanice korijena dlake.

Diodni laser STARDUST MED najnoviji je uređaj koji kombinira tri različite valne duljine i na taj način pouzdano uklanja dlačice različite boje i debljine, te različite dubine korijena dlake. Obzirom na to pogodan je za epilaciju kod osoba svih tipova kože.

Postupak epilacije je bezbolan, a komplikacije i nuspojave su kratkotrajne i zanemarive. Broj tretmana kojim se postiže potpuno uklanjanje dlačica u određenoj regiji ovisi o tipu kože i individualnim fiziološkim karakteristikama. Obzirom da laserska zraka djeluje na korijen dlake u rastu potrebno je nekoliko uzastopnih tretmana da bi se u potpunosti uklonile neželjene dlačice. Većinom se potpuna epilacija ostvaruje nakon 6 do 10 tretmana u razmacima od mjesec dana.

Priprema za lasersko uklanjanje dlačica

Deset dana prije laserskog uklanjanja dlačica ne smiju se dlačice uklanjati voskom ili epilatorom. Na regiji koju ćemo tretirati potrebno je dlačice ukloniti britvicom 24 sata prije tretmana. Ujedno je zabranjeno sunčanje dva tjedna prije tretmana.

Nakon laserskog uklanjanja dlačica

Ne izlagati tretiranu regiju suncu kroz tjedan dana, a nakon toga je dozvoljeno sunčanje uz mazanje kremama sa SPF 50.

Kontraindikacije za lasersku epilaciju

Ova metoda epilacije nije pogodna za osobe s pacemakerom, epilepsijom, spastičnom parezom, trudnice i dojilje, osobe s upalnim i alergijskim kožnim promjenama i tetovažama u području regija koje je potrebno tretirati, osobe koje uzimaju vitamine A i K, te osobe s otvorenim ranama u području regija koje treba tretirati.