Poliklinika Edumed
Estetska kirurgija glave i vrata
estetska kirurgija trupa i udova
Estetska kirurgija dojki
Kirurgija dojke
Rekonstrukcijska plastična kirurgija
Dermatovenerologija
novosti

Iva Dediol, dr. med

Edumed tim

Iva Dediol, dr. med

Iva Dediol je specijalist dermatologije i venerologije zaposlena na Klinici za kožne i spolne bolesti KBC Sestre milosrdnice. Nakon stjecanja diplome doktora medicine bila je zaposlena kao znanstveni novak na znanstvenom projektu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH “Psihološki status bolesnika s različitim dermatozama i zloćudnim bolestima kože”, a istovremeno je predavala dermatovenerologiju u Medicinskoj školi Mlinarska. 2017. godine obranila je temu doktorata „Kvaliteta života i psihijatrijski komorbiditet u dermatoveneroloških bolesnika“ na poslijediplomskom doktorskom studiju Biomedicina i zdravstvo Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Kliničko iskustvo je stekla u području psorijaze i dječje dermatologije. Sudjeluje kao glavni istraživač znanstvenih studija u području psorijaze, a ujedno je i voditelj Škole atopije – edukativnog programa za roditelje i djecu oboljelu od atopijskog dermatitisa u Klinici za kožne i spolne bolesti KBC Sestre milosrdnice. Bila je predavač na nekoliko međunarodnih i nacionalnih znanstvenih skupova te je objavila brojne znanstvene članke i sažetke kao autor i koautor u znanstvenim časopisima i knjigama sažetaka. Također je autor poglavlja u knjigama.

Član je brojnih društava uključujući Europsku akademiju za dermatologiju i venerologiju, Europsko društvo za pedijatrijsku dermatologiju, Udruženje žena u dermatologiji i Hrvatskog dermatovenerološkog društva. Pohađala je brojne međunarodne i nacionalne tečajeve iz područja dermatoskopije, dječje dermatovenerologije i psorijaze. Primila je nagrade društava u dermatologiji.